A Microsoft fokozatosan megszünteti az Azure Active Directory alapkiadását


A Microsoft arra törekszik, hogy egyszerűsítse az Azure Active Directory terv felépítését az Alapkiadás levágásával.

A Microsoft (többnyire) megszabadul az Azure Active Directory alsó kategóriájú kiadásaitól. Július 1-jétől, a vállalat új pénzügyi évének kezdetétől kezdve a Microsoft hivatkozásokat és linkeket húzott az Azure Active Directory Basic szolgáltatás szintjére.

A Microsoft Azure Active Directory árazási oldala továbbra is (a mai naptól augusztus 9-ig) felsorolja az alapvető SKU-t, mint a rendelkezésre álló lehetőségeket. Ezen az oldalon a kiadás felsorolása tartalmazza a Free, az Basic, a Premium P1 és a Premium P2 szoftvert. Az Basic és a Premium kiadások a Microsoft Enterprise Agreements, az Open Volume License program és a Cloud Solution Providers program segítségével érhetők el.

Néhány kérdésre a héten a Twitteren válaszolva Alex Simons, a Microsoft vállalati alelnöke, a személyazonossági részleg azt mondta: “Az Azure AD Basic megszűnik. Ez jelenleg eltávolítás alatt áll a dokumentumokból és a marketing oldalakról. Mint az előző tweettemben, ez egy szuper kis mennyiségű SKU, amely többnyire csak összezavarja az embereket. “

A Microsoft bevezette az Azure Active Directory Basic-et 2014-ben új kiadásként, amely az ingyenes és a prémium SKU-k közé esik. Ennek ára havonta 1 dollár volt, felhasználónként (volumenes engedményekkel), és egy felhasználónként akár tíz alkalmazáshoz való hozzáférést kínálott.

Az Azure Active Directory Basic jelenleg nem érhető el új ügyfelek számára. Hallottam, hogy a meglévő Azure AD Basic ügyfelek továbbra is használhatják és megújíthatják a jövőben, ha erre kíváncsi, mindaddig, amíg nem használják nyílt licenccel

Közösségi megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

%d bloggers like this: