A Windows is gyorsan fut az Apple M1 chip-en

Az Apple M1 Mac számítógépei hivatalosan nem támogatják a Windows rendszert, de egy fejlesztőnek egyébként is sikerült ARM alapú MacBookon futtatnia a Microsoft operációs rendszerét.

Az Apple M1-es Mac-jei ragadják meg a napot

Már láthattuk az első M1 alapú Mac-ek teljesítményét tesztekből. A bennük lévő 8 magos chipek és a 8 GB / 16 GB memória lenyűgöző processzor- és grafikus teljesítmény-referenciaértékeket nyújt, és a vállalat várhatóan 2021-ben és azon túl is bemutatja a csúcskategóriás Mac-eket, amelyek az architektúráján alapulnak.

Egyes vállalati felhasználók számára azonban az a tény, hogy az új Mac-ek nem támogatják a Boot Camp-et, illetve ezeken a Mac-eken nincs Windows virtuális gép. Úgy tűnik azonban, hogy a labda szilárdan a Microsoft oldalán van, mivel úgy tűnik, nincs valódi oka annak, hogy az Apple legújabb Mac-je ne tudná futtatni az operációs rendszert.

Alexander Graf fejlesztő ezt most be is bizonyította az Apple Silicon MacBook Pro készülékén futó Windows 10 for ARM verzióval, amely ugyan nem teljesen stabil, de magas teljesítményt nyújt. Graf a Windows ARM64 Insider Preview verziót a Hypervisor keretrendszeren keresztül futtatta.

Ha bővebben érdekel ez a hír, kérlek keresd fel a forrásunkat: computerworld.com

Közösségi megosztás:

Be the first to comment

Leave a Reply