Jelszó lopó, kártékony programok jelentős növekedésére figyelmeztetnek a Kaspersky szakemberei

Az elmúlt évben 60 százalékkal nőtt a jelszavakat lopó kártékony programok száma, figyelmeztetnek a szakértők.

A Kaspersky új kutatása szerint 2018 első félévében a jelszavas lopás által okozott károk száma 600.000-ről 2019-ben 940 000-re emelkedett.

A Password Stealing Ware (PSW) egy olyan rosszindulatú szoftver, amely különböző módszerekkel közvetlenül a felhasználó webböngészőjéből gyűjthet adatokat. A PSW által ellopott információ gyakran érzékeny, és tartalmazza az online fiókok hitelesítő adatait, valamint a pénzügyi információkat, az automatikus kitöltési adatokat és a mentett kártya adatait.

Ezen túlmenően az ilyen típusú rosszindulatú programok néhány családja úgy tervezték, hogy ellopja a böngésző cookie-kat, egy adott helyről származó felhasználói fájlokat, például az asztali számítógépet, és még az üzenetkezelési szolgáltatások és más alkalmazások fájljait is.

A Kaspersky Európában és Ázsiában működő számítógépes bűnözők magas szintű aktivitását fedezte fel PSW-t használva az elmúlt hat hónapban. A rosszindulatú programokat arra használták, hogy felhasználókat célozzanak Oroszországban, Indiában, Brazíliában, Németországban és az Egyesült Államokban.

Forrás: TechRadar

Közösségi megosztás:
%d blogger ezt szereti: